top of page

Metode prin care sa testezi accesibilitatea website-ului tău pe mobil

Dacă până acum câțiva ani singura metodă de informare folosind internetul a fost cea de pe computer, începând cu 2010, tabletele și smartphone-urile au dublat timpul pe care îl petrecem online. Și vrei să știi cea mai bună parte? În 2015 Google a anunțat că va lua în considerare optimizarea pentru mobil a website-urilor în poziționarea acestora în rândul căutărilor.

În articolul ce urmează îți vom arăta câteva metode prin care să testezi accesibilitatea website-ului tău pe mobil. Înainte să alegi să optimizezi website-ul tău, asigură-te că publicul tău țintă folosește alte dispozitive pe lângă laptop sau PC. Cum poți să afli acest lucru? Google Analytics are o opțiune 'Device' pe care dacă o accesezi vei observa dacă clienții tăi accesează website-ul tău de pe mobil sau desktop. Tot ce e nevoie să faci e să te autentifici în cont, iar pe partea stângă vei găsi tot ce ai nevoie.

1. Testul Google Mobile Friendly

Cea mai simplă modalitate de evaluare este testul oferit de Google. Tot ce ai de făcut este să deschizi browser-ul, să scrii Google Mobile-Friendly Test, să introduci URL-ul și apoi să apeși pe Analyze. După o scurtă analiză, vei primi un raport care îți va spune dacă website-ul tău este mobile friendly sau nu. În prima instanță va fi sub forma unui chenar verde care îți va da acceptul, iar în cazul în care site-ul tău nu a trecut testul, primești o listă cu tot ce e nevoie să schimbi pentru a se îmbunătăți.

2. Screenfly

Un alt instrument de măsurare a accesibilității site-ului tău pe diverse dispozitive este Screenfly. Cu toate că acesta nu îți oferă sugestii de îmbunătățire, ai posibilitatea să vezi cum este vizualizat website-ul tău de pe diverse dispozitive si ecrane: smartphones, tablete, laptop, PC, TV,in vederea optimizarii procesului de creare website.

3. Mobiletest.me

Prin intermediul mobiletest.me poți alege pe ce dispozitiv vrei să îți testezi website-ul. Okay, dar nu oferă nimic în plus față de celelalte, ai spune. Secretul acestui instrument este faptul că îți oferă posibilitatea de a interacționa cu site-ul tău. Poți să observi dacă butoanele sunt destul de mari și de sensibile, dacă informațiile de contact sunt click-abile. Dacă poziționarea elementelor pe pagină este reușită sau nu.

Acum că ți-am oferit câteva surse care pot facilita testarea website-ului tău, ești cu un pas mai aproape de a obține fidelitatea clienților cu care vei lucra. Cu toate acestea, nu lua ca feedback doar sugestiile oferite de aceste instrumente.

Lucrează și testează constant conținutul și interfața pentru a te asigura că ești pe drumul cel bun.Daca nu, poti apela la o echipa de profesionisti pentru creare magazine online


bottom of page