top of page

E-mail marketingul în 2018

Fiecare afacere se confruntă uneori cu dificultatea de a-şi fideliza clienţii şi de a-i menţine interesaţi de produsele şi serviciile oferite. Ca parte a unei strategii de marketing, campaniile de newslettere sunt o modalitate bună de a-ţi menţine clienţii mereu interesaţi de ceea ce oferi.

E-mail marketingul se menţine în topul strategiilor pe care pariază în continuare companiile,iar un studiu arată că peste 70% din consumatori preferă să primească oferte şi promoţii pe e-mail. Nu-i greu de înţeles de ce, e-mailul este încă un loc destul de personal în care consumatorii încearcă să îşi filtreze foarte mult ceea ce primesc.

Multe mailuri cu diverse promoţii sunt şterse înainte de a fi deschise iar unele nici nu ajung în inbox tocmai pentru că nu s-a ţinut cont de câteva reguli ş

i principii importante înainte de a fi trimise.

Iată că ne apropiem încet-încet de 2018 şi marketerii îşi vor ajusta noi strategii de branding via e-mail marketing în funcţie de trendurile relevante din domeniu. Care sunt acestea descoperi în rândurile de mai jos.

Cele mai importante trenduri în e-mail marketing în 2018 vor fi:

1.E-mailurile interactive. Multe e-mailuri care arată simplu şi plictisitor nici nu vor fi băgate în seama de către clienţi. Aşadar, s-a observat că una din tendinţele anului 2017 ce va continua cu succes şi în 2018 este construirea de e-mailuri interactive, care să impresioneze audienţa. Există o mulţime de tool-uri ce pot fi folosite pentru a face un e-mail mai captivant şi mai interesant precum adăugarea de cronometre la numerele din e-mail, formulare integrate sau un carusel de imagini.

2.Personalizarea folosind date despre clienţi. Bazele de date cu şi despre comportamentul consumatorilor sunt una dintre cele mai bune metode de a crea şi trimite e-mailuri la clienţi. Aceştia pot primi mailuri în funcţie de acţiunile pe care le-au făcut pe website-ul tău sau pe Internet,în funcţie de vârstă, locaţie, interese şi aşa mai departe. Totuşi un soft care te ajută să colectezi şi să interpretezi în detaliu datele clienţilor este destul de costisitor şi momentan numai marile companii îşi permit acest "lux".

3.Video HTML5 în e-mail. Deşi multe platforme de e-mail marketing nu acceptă încă formatul video incoporat în e-mailuri, IOS10 a început să susţină formatul video HTML5 care ar putea fi un semn că şi alţi furnizori de servicii de e-mail marketing vor adopta acest trend în curând.

4.E-mailurile automatizate. Deşi unii cred că automatizarea e-mailurilor înseamnă o lispa de profesionalism asociată cu spam, automatizarea unei secvenţe de minim 2 mailuri este necesară pentru a susţine eforturile marketerilor. Mai ales când vine vorba de un funnel de vânzări, o automatizare este necesară pentru că un simplu marketer nu are timp să trimită zeci sau sute de e-mailuri mai ales când vine vorba de un volum mare de adrese de e-mail captate într-un funnel. De asemenea, automatizarea e-mailurilor te ajută să trimiţi mesajul potrivit, la publicul potrivit şi la cel mai bun moment, simplu şi rapid.

5. Inteligenţă artificială. Va veni un moment când orice vom primi pe e-mail sau în messenger va fi creat şi trimis de un program ce reuneşte inteligenţă artificială, baze mari de date şi ststistici despre comportamentul nostru de cumpărare în real time. Inteligenţă artificială va ajuta foarte mult marketerii în viitor, tocmai pentru că va putea îmbunătăţi ratele de deschidere sugerând noi tilturi specifice, va personaliza timpul de trimitere în funcţie de comportamentul anterior de deschidere a destinatarului, segmentează listele de e-mail şi automatizează testarea A/B.

E-mail marketingul este şi va rămâne în continuare o modalitate bună de promovare a produselor şi serviciilor unei companii. În funcţie de nevoile acesteia, orice afacere poate apela la specialişti în e-mail marketing sau la o agenţie de marketing online, care are şi personalul pregătit pentru astfel de campanii şi acces la o mulţime de platforme şi softuri de-mail marketing la care un simplu freelancer nu are.

bottom of page