top of page

7 moduri prin care poți să îți faci primele vânzări

Sentimentul de independență pe care ți-l oferă primul salar e de nedescris. Același sentiment își face prezența și când te bucuri de primele vânzări pe noul tău shop online. Poate ai văzut în restaurante, cafenele etc înrămat prima bancnotă câștigată. Dacă vrei și tu să simți acest lucru din nou sau pentru prima data cu siguranță ideea de creare shop online ți-a trecut prin minte.

Ei bine dacă tot ai ales acest drum, ți-am pregătit o listă în care îți descriem 7 moduri prin care poți să îți faci primele vânzări.

1. Vorbește cu prietenii și cu familia

Prima regulă a unei campanii de crowdfunding. Strânge primii 30% de la cunoscuți. La fel și cu orice afacere. Apelează la cel mai apropiat grup din care faci parte. Familia și prietenii. Vorbește-le despre noua ta idee de creare shop online și roagă-i să te susțină cu un like pe Facebook, un share, sau orice ar avea potențialul să facă afacerea ta vizibilă. Dacă Avon, Oriflame sau orice companie care folosește tehnica de multi-level marketing au reușit, și tu vei reuși.

2. Folosește Google Adwords

Ce este marketingul Pay-per-click (PPC)? Actul de cumpărare de trafic pe siteul tău. E o metodă destul de sigură de a obține vizitator, și în consecință, vânzări. Dacă alegi Shopify ca platformă de creare shop online vei primi de la aceștia un credit Google AdWords de 100 USD la înscriere. Folosește-te de creditul acesta pentru a direcționa trafic spre noul tău shop online. Identifică publicul țintă potrivit și ai făcut deja jumătate de treabă. Într-adevăr poate fi dificil să te diferențieze între alte milioane de site-uri, iar atunci când faci PPC, costurile se adună. Asigură-te că înveți câteva dintre cele mai bune practici Google AdWords înainte să te grăbești să cheltui prea mult.

3. Oferă ceva gratuit

Dacă ești la început, oferă-le posibililor clienți șansa să îți testeze produsul. Odată testat, nu mai ai nevoie de o altă garanție mai bună. Poate părea fără rezultate pe moment sau o risipă, dar vei economisi pe termen lung mai mult decât te-aș aștepta. Încearcă pe cât poți să oferi cât mai multe gratuități. Fie că sunt oferte de reduceri, produse gratuite, transport gratuit, garanții de rambursare a banilor. Fii creativ și gândește-te ce servicii ți-ar plăcea să ți se ofere de un shop online și pune-le în aplicare. Dacă vrei să primești, oferă. O regulă subestimată de afaceri. Ideea de creare shop online îți va părea mult mai interactivă și umană. Și nu doar ție.

4. Fă infografice

Information + graphics. Sunt un soi de imagini care conțin statistici sau orice fel de informație puse sub o formă interactivă, vizuală. Aceste tipuri de conținut sunt din ce în ce mai populare. Cu cât mai vizual un conținut, cu atât mai mare șanse să devină viral. De exemplu, dacă vrei să înveți clientul cum să îți folosească produsul, poți face un infografic care să conțină pașii necesari. Sau dacă vrei ca aceștia să memoreze mai bine statistici, oferă-le ceva vizual cu ce să le asocieze. Dacă nu te pricepi chiar tu la acest fel de magie, alege un designer care face acest lucru în timp ce tu te concentrezi pe descoperirea de noi idei de îmbunătățire a noul tău shop online. Apoi postează-l peste tot unde poți, iReach sau Dribble sunt două variante foarte populare.

5. Oferă cărți de vizită

Poate părea de modă veche, dar această practică încă nu și-a pierdut din potențial. La fel ca un website sau o pagina de Facebook, o carte de vizită e nevoie să exprime esența brandului tău. Să fie clară, concisă, la subiect. În funcție de platforma pe care o alegi pentru creare shop online, poți beneficia de tot felul de oferte și reduceri. Interesează-te și descoperă cea mai bună variantă pentru tine. Sunt numeroase evenimente de networking în cadrul cărora te poți prezenta și vorbi despre afacerea ta. E un mod frumos de a-ți face amintită prezența.

6. Ai răbdare. Multă.

Un magazin online nu e cu mult diferit față de un magazin fizic. Oricare ar fi domeniul cu care se ocupă. Ai nevoie de răbdare și stoicism să aștepți rezultatele. În infinitatea aceasta a informațiilor și afacerilor e și normal să dureze. Hai să luăm o decizie cât de cât simplă. Ce să mănânci la pranz, cu ce să te îmbraci, dacă e okay pentru tine să asculți de altcineva sau să îți trăiești viața exact cu vrei tu, ce facultate să urmezi, ce produs e cel mai potrivit pentru tine, să-ți faci sau nu tatuajul ăla, tot felul de decizii în viață și nu le luăm cât ai clipi. Așa că oferă clientului tău dreptul la decizie și timpul să gândească și să aleagă ce e bine pentru el pentru că într-adevăr e bine pentru el.

Sperăm că te simți mai inspirat și motivat să lupți pentru prima vânzare și să dovedești tuturor celor care nu au crezut în ideea ta că se poate. Oricare ar fi decizia ta finală, asigură-te că ești informat în legătură cu toate opțiunile. Ideea de creare shop online sau creare website pentru e-commerce va rămâne tot timpul deschisă. Succes!

bottom of page