top of page

Ce fac agenţiile de marketing în comunicarea eficientă cu clienţii lor?

Ai o agenţie de marketing online? Ai o afacere şi ţi-ai dat seama de ajutorul imens pe care îl poţi primi de la o agenţie de marketing online specializată pe social media, content, strategie sau copywriting? Vrei să ştii cum se desfăşoară lucrurile într-o agenţie ca să ştii la ce să te aştepţi? Înseamnă că acest articol este pentru tine! În momentul în care un client nou intră într-o agenţie, există o serie de proceduri pe care este bine ca fiecare agenţie să le implementeze cât mai rapid.

De la anumite întrebări pe care trebuie să le pui clientului în funcţie de serviciul pe care îl doreşte, până la modalităţide a-l fideliza, toate sunt esenţiale pentru succesul agenţiei, clienţi fericiţi şi cât mai multe proiecte creative. Iată aşadar, paşii pe care îi face orice agentie de marketing online atunci când are un client nou:

1.Discuţia cu clientul- este poate una dintre cele mai importante etape peste care nu este indicat să sari. Asigură-te că te poţi vedea cu clientul la o întâlnire fizică, într-un mediu relaxat în care va simţiţi amândoi în largul vostru şi nu sunteţi presaţi de timp. Acest lucru va facilita comunicarea, transmiterea şi recepţia ideilor, poţi să îi interpretezi gesturile, puteţi găsi idei şi soluţii mult mai uşor.

2.Analiza problemei clientului- este foarte uşor să cazi în capcana unei aparente probleme, când uneori sunt situaţii în care problema este mult mai adâncă decât ceea ce ţi-a comunicat el. Se plânge că nu are vânzări? Ai verificat dacă are o identitate de brand bine structurată, o strategie de branding şi de marketing? Are un website optimizat? Are o prezenţa în social media pe nivelul aşteptărilor lui de vânzări? Dacă nu, înseamnă că problema e mai mare şi trebuie să îi propui soluţiile potrivite!

3.Concepe un brief creativ- analizează problema finală şi vino cu soluţii şi propuneri. Focusează-te pe analiza competiţiei, research, timeline, buget, canale media şi aşa mai departe. Propune-i o campanie interesantă, creativă şi unică.

4.Update permanent şi comunicare cu clientul- după ce clientul tău a acceptat brief-ul tău şi aţi semnat contractul, te poţi apuca, împreună cu echipa ta, de implementarea campaniei. Este important să îl mentii la curent pe client cu tot ce se întâmplă cu brandul lui, cu tot ce creaţi şi publicaţi în online. Este bine să va consultaţi cu clientul pentru unele aspecte dar nu uita că tu eşti expertul până la urmă, deci bazează-te pe cunoştinţele şi experienţa ta de marketer.

5.Rapoarte în detaliu- la finalul oricărei campanii, oferă clienţilor tăi rapoarte cât mai detaliate în care să le prezinţi încă o datăacţiunile făcute punctual, de unde s-a pornit şi care sunt rezultatele după campanie. Uneori rapoartele pot fi updatate la un interval de timp de câteva săptămâni după terminarea campaniei, deoarece de multe ori consumatorul încă mai ţine minte o campanie sau un eveniment recent încheiat şi mai poate avea reacţii sau interacţiuni pe baza lui.

Nu-i simplu să gestionezi o agenţie de marketing online nici dacă eşti proprietar nici dacă te ocupi de echipa de marketing a acesteia. Însă o bună organizare, o comunicare eficientă şi cât de multă automatizare se poate, poate genera rezultate bune, clienţi loiali şi angajaţi fericiţi.

Start writing your post here. You can insert images and videos by clicking on the icons above.

bottom of page