top of page

Cum să atragi și să identifici clientul ideal pentru magazinul tău online?

Un shop online atrage din ce în ce mai mulți clienți, dar totuși stagnează? Ei bine, s-ar putea să fi trecut cu vederea un mic detaliu. Viața magazinului tău fie el online, fie nu, depinde într-totul de clienții tăi. Și da, poate părea că o dată cu creșterea numărului prospecților tăi, crește și magazinul tău. Dar în realitate nu cantitatea contează, ci calitatea. O regulă de aur ce se aplică în orice situație. E prea puțin relevant să ai un număr gigant de clienți, dacă ei nu fac parte din grupul tău țintă și nu se regăsesc în valorile produsului tău.

Clienții potriviți vor vedea o adevărată valoare în produsul tău pentru că se identifică cu el, iar în această etapă prețul produsului este prea puțin important, cel mai relevant va fi acum să găsești modalitățile potrivite pentru a satisface cât mai bine nevoile acestora. În situația aceasta toată lumea are de câștigat, iar până la urmă cea mai profitabilă afacere este cea în care ambele părți au de câștigat.

Produsul tău niciodată nu va fi potrivit pentru toată lumea, dar nici măcar nu este acesta scopul lui. Iar când vei accepta acest lucru, vei observa cum atenția ta va cădea natural asupra celor care ar putea profita la maxim de produsul tău. În continuare vă oferim un set de 3 pași special creați pentru a te ajuta să rămâi concentrat și să profiți la maxim de magazinul tău.

1. Hotărăște care e nișa ta

În această etapă contează să știi foarte bine ce ai de oferit. Ce servicii și produse vei pune la dispoziția clientului? Ce nevoie specifică va acoperi produsul sau serviciul tău?

Cel mai important este să îți setezi niște obiective și apoi să concepi un plan simplu și concret care să te aducă cât mai aproape de acestea.

2. Crează un brand care să-ți susțină produsul

O apreciere, atrage o altă apreciere după ea. Și ne plac aprecierile; în special când sunt direcționate către afacerea noastră. Oamenii relaționează cu mesajul din spatele unei afaceri. Cu valorile și principiile din spatele acesteia. Cu misiunea ei.

Așa că întreabă-te: Ce mesaj transmite magazinul meu online? Este acesta la fel peste tot? Cel mai important aspect al unui brand este congruența. Doar atunci când este transmisă aceeași idee peste tot poți să spui că ai reușit să creezi un brand. Ia în considerare tonalitatea, vocea mesajului, personalitatea și viziunea.

3. Socializează

A socializa în ziua de azi înseamnă mai mult să știi să folosești corespunzător canalele de social media decât să interacționezi cu diverse persoane. Acest lucru este cu două tăișuri, desigur, dar social media a facilitat enorm de mult raportarea la client. Studiile arată că 97% din adulți, la nivel global, au folosit cel puțin o dată un canal de social media pe lună. Alege canalul folosit cel mai mult de tipul de oameni care se potrivesc cu produsul sau serviciul tău și ești pe drumul cel bun.

4. Referă cu prieten

Odată ce ai ajuns la câțiva dintre clienții tăi ideali, oferă-le ceva în schimbul menționării unor prieteni potențial interesați. În acest fel clienții actuali nu doar că vor aprecia avantajele, dar vei avea posibilitatea de a te conecta chiar și cu alți prospecți.

Când vine vorba de a recompensa clientul, gândește simplu. O consultare gratuită sau o reducere pentru un serviciu pot fi destul de satisfăcătoare pentru ca actualii clienți să se adreseze prietenilor și familiei.

5. Amintește rezultatele, nu costurile

Există o diferență între produse ieftine și produse rentabile. De preferat ca magazinul tău online să se încadreze în cea de a doua categorie.

Concentrează-te pe părerile și mărturiile celorlalți clienți, simte-te liber să împărtășești poveștile de succes fără să simți ca și cum te-ai lăuda. Lasă-i pe clienții tăi să știe ce vor primi în urma serviciilor tale, in urma unui brand test, un cuvânt din partea unuia care a încercat deja produsul valoarează mai mult decât orice.

Ai o idee mai clară acum despre cum să identifici și atragi clientul ideal? Pe scurt, atunci știi că ai ajuns la publicul cel mai potrivit când costurile sunt cele mai puțin importante aspecte pe care le ia acesta în considerare.

bottom of page